November 13 2017

Jestive slike

Kada se približi rođendan, jedna od glavnih preokupacija svakog deteta je kako će izgedati torta. Onda sledeobavezne rasprave i ubeđivanja oko toga da li može takva torta, zašto baš ti likovi… A najveći problem je obično to što bi deca gomilu ukrasa i figura, posebno od kada su aktuelne Patrolne šape, a roditelje brine cena svega toga.

Uvek kada imamo takvu situaciju, potrudim se da nađemo kompromis između želja i mogućnosti, da deca po žeji dobiju željene junake na torti, a da sa druge strane roditelji ne moraju da ostave pola plate za tu tortu. Kao moguće rešenje uvek ponudim jestive slike. Ideja je da se napravi jedna figura, a da ostale likove odštampamo i zalepimo na bočne strane torte ili da ih postavimo kao 2d ukrase. I ideja uglavnom upali, i deca zadovoljna i kućni budžet spašen. 🙂

ŠTA SU JESTIVE SLIKE?

Jestive slike se štampaju jestivim bojama na jestivoj podozi koja može biti od skrobnog ili pirinčanoog papira (poznate i kao wafer slike) ili od fondana. Kod nas možete naći dve vrste skrobnog papira, deblji i tanji. Kada naručuju slike, ljudi me uglavnom prvo zbunjeno pitaju kakva je razika.

Tanji skrobni papir je onaj koji se uglavnom koristi za slike koje možete naći u prodavnicama. Dosta je tanak, čak i blago proziran i lako povlači vlagu što znači da se zbrčka kada sliku stavite na šlag i zbog toga se preporučuje lepljenje slike nepostredno pre iznošenja torte, a najbolje je da se izbegavaju pri radu sa šlagom već da se lepe na fondan. I cena mu je najniža. Njega najčešće preporučujem za sitne detalje i stikere.

Deblji skrobni papir je istog sastava kao i tanji ali je kao što mu samo ime kaže, dosta je deblji pa samim tim i štampa izgleda lepše, a i ne povlači vlagu baš u toj meri kao tanji. Njega preporučujem za 2d ukrase i veće slike.

Fondan slike su iste veličine kao i slike na skrobnom papiru (format A4) ali se štampa radi na tanko razvijenom fondanu. One su najkavlitetnije i po pitanju štampe i povlačenja vlage, najbolje se ponašalju i na fondanu i na šlagu ali i cena im je najviša. Njih preporučujem za 2d ukrase, poklopce za mafine, veće slike.

Ako sliku lepite na šlag bolje je da se odlučite za fondan, a ako lepite na tortu presvučenu fondanom onda možete uzeti i sliku na skrobnom papiru. Ukoliko ipak želite da stavite skrobnu sliku na šlag, u sledećem postu ću objasniti kako da to uradite, a da se slika ne pogužva. U svakom slučaju bitno je da podloga bude svetla.

ŠTA SVE MOŽE DA SE ODŠTAMPA?

Možemo da odštampamo sve što poželite, junake crtanih filmova, grbove sportskih klubova, logo firme, vašu fotografiju… Potrebno je samo da pošaljete fotografije koje su što veće rezolucije, a poželjno je da budu u jpg formatu.

Ako želite poklopce za mafine, na jedan list staje 12 poklpaca za veće ili 24  za male mafine.

Na jednom listu može da se nađe i više sitnijih slika koje ćete iskoristiti za 2d ukrase ili stikere za tortu.

Evo nekoliko primera kako možete ukrasiti tortu jestivim slikama, a ukoliko želite da naručite sliku pošaljite poruku ovde, javite se telefonom ili viberom na 063/101-37-52 ili potražite Ivanin svet slatkiša – Cake studio Rose na facebook-u ili Instagramu.

Podeli:
facebookgoogle_pluspinterest

Tags: , , , , , , , , , ,

Posted 13/11/2017 by Ivanin svet slatkisa in category "figurice", "Rodjendanske torte", "svaštara

14 COMMENTS :

 1. By Jasmina Šipetić on

  Dobar dan, interesuje me da li može da se naruči slika na kojoj bi bila slika table monopola? Koja je cena i za koliko dana može da bude gotova. Da li može lično da se preuzme ili isključivo poštom, kurirskom službom? Ja sam iz Beograda. Pozdrav Jasmina

 2. By Ivanin svet slatkisa (Post author) on

  Dobar dan Jasmina,
  kada pošaljete sliku, štampamo je istog dana, sutradan šaljemo, prekosutra stiže kod Vas. Izuzetak je jedino ako se šalje u subotu, tada stiže u ponedeljak. Štampa na tanjem skrobnom papiru je 150 din, na debljem 200 din, na fondanu 450 din. Priprema za štampu (ukoliko je potrebna) je od 50 do 200 din po listu, tačna cena zavisi od količine posla oko pripreme. Pošto mi nismo iz Beograda, može jedino da se pošalje. Šaljemo post expressom, poštarina bude oko 250 din.

 3. By Malina on

  Da li možda u ponudi imati neku sliku na fondanu gde dve devojčice igraju tenis (naravno mogu i tipa crtani junaci)? Slika je za pravougaonu tortu uobičajenih dimenzija.

 4. By Ivanin svet slatkisa (Post author) on

  Malina, možemo da odštampamo bilo koju sliku. Na tu temu nismo radili ništa do sad ali možete da nadjete sliku koja Vam se svidja, pošaljete je i odštampaćemo.

 5. By Sanja on

  Postovanje!!!
  Da li moze da se odstampa slika Bojana Vaskovica iz Lexington benda? Hvala

 6. By Ivanin svet slatkisa (Post author) on

  Poštovana, može da se odštampa, samo nadjite sliku koj Va se svidja. Nabolje je da me oko detalja kontaktirate putem telefona 063/101-37-52.

 7. By Ivanin svet slatkisa (Post author) on

  Iskreno, do sa nisam videla da je neko stavljao ali ove skrobne pretpostavljam da bi mogle jer su skroz neutralnog ukusa. Ja sam ih stavljala do sad na torte, kolače, mafine, cak pops.

 8. By Nina on

  Poštovana, mogu li se slike otštampane na pirinčanom papiru lepiti na medenjake, tj. royal icing masu ?

 9. By Ivanin svet slatkisa (Post author) on

  Poštovana Nina,
  mogu da se lepe na royal masu. Ja sam one štampane na fondanu lepila direktno na medeljak, a i njih i skrobne možete da lepite na royal ili fondan. Samo morate da budete jako pažljivi jer se tanji skrobni papir vrlo lako pogužva.

 10. By Irena Markovic on

  Svidja mi se ideja da napravim tortu za prvi rodjendan unuke sa njenom fotografijom. Da li bi vi mogli da vam pošaljem njenu sliku da mi uradite u veličini od nekih 20 cm. Kolika bi bila cena? Unapred hvala. Irena iz Lajkovca.

 11. By Ivanin svet slatkisa (Post author) on

  Irena, možete poslati sliku na mail, bitno je da je velike rezolucije zbog kvalitta štampe. Štampa na tanjem skrobnom papiru je 150 din, na debljem 250 din i na fondanu 450 din. Priprema za štampu (ako je potrebna) je od 50 do 200 din, zavisno od obima posla oko pripreme.

 12. By Masa on

  Pozdrav,Da li može da se napravi slika za mafin?I koja bi bila cena jedne slike?

 13. By Ivanin svet slatkisa (Post author) on

  Može da se odradi bilo koja slika, cena zavisi od toga da li imate uradjenu pripremu za štampu ili treba mi da je radimo, kao i od toga na kojoj se podlozi štampa. Cene štampe se kreću od 150 do 450 rsd, a pripreme od 50 do 200 rsd. Možete da nas kontaktirate na 063/101-37-52 i moćićemo da Vam kažemo tačnu cenu kada kažete tačno kakvu sliku želite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *