February 18 2012

Takmičenje “Zlatne ruke”

14.02.2012. godine u Nišu održano je takmičenje “Zlatne ruke”. To je šesto medjunarodno takmičenje u pripremanju torti i kolača, u organizaciji Udruženja ugostiteljskih i turistikih poslenika Niša. Uprkos lošem vremenu bilo je 106 učesnika iz Bugarske, Makedonije i različitih krajeva Srbije. Takmičenje je bilo humanitarnog karaktera, prikupljana su novčana sredstva za kupovinu inkubatora.

Takmičenje je bilo podeljeno u dve kategrije: amateri medju kojima su birani oni koji su dobili zlatne, srebrne i bronzane medalje i profesionalci medju kojima su pored onih koji su dobili medalje, izabrani i oni koji su napravili najbolju mladenačku i dečiju tortu. Takodje su u obe kategorije nagradjeni oni koji su napravili najlepše kolače, a medju udruženjima izabrana su tri najbolja koja su dobila pehare.

Pošto je vreme bilo užasno, malo je falilo da ne odem na takmičenje ali sam ipak uspela da sa članovima udruženja “Slatki osmeh” iz Jagodine, čiji sam član, stignem do Niša. Udruženje smo predstavljali Jelena Janković, Danijela i Radovan Marčeta, Vera Milošević, Verica Matić, Dragana Simić i ja. Na takmičenju smo  osvojili dve zlatne i jednu srebrnu medalju, kao i pehar za  treće mesto.

Bilo je prelepih torti, a za izbor najbljih bio je zadužen šestolani žiri u sastavu: Branka Plavšić profesor poslastičarstva, Snežana Angelovska iz Makedonije, Tamara Ristić profesor poslastičarstva, Vesna Sindić dipl.ing.preh.tehn, Vesna Pešić iz Lovoprometa, Gordana Mihajlović direktor Resora.

Evo torte koju sam pravila (više slika moje torte možete videti na strani “Takmičenja”) i moram da se pohvalim da je baš mja tortajedna od onih kaja ja dobila zlatnu medalju u kategoriji amatera.

Photobucket

 

Ovo su neke torte koje su radili amateri…

 

Photobucket   Photobucket   Photobucket    Photobucket

Photobucket   Photobucket   Photobucket

Photobucket   Photobucket   Photobucket

 

Ove su napravili profesionalci…

Photobucket  Photobucket  Photobucket  Photobucket  Photobucket
Photobucket   Photobucket   Photobucket

 

Kao što već rekoh, bilo je i kolača…

Photobucket    Photobucket    Photobucket

 

A evo i najbolje svadbene…

 

Photobucket

 

… i najbolje dečije torte koje su napravili profesionalci.

Photobucket

 

Nadam se da sam uspela da vam bar malo dočaram šta je sve moglo da se vidi na ovom takmičenju.

I za kraj, zahvaljujem se organizatorima na srdačnom dočeku i gostoprimstvu.

Podeli:
facebookgoogle_pluspinterest

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Posted 18/02/2012 by Ivanin svet slatkisa in category "izložbe torti

1 COMMENTS :

  1. By zorica djordjevic on

    postovani javljam se iz jagodine dugogodisnji sam ucesnik na naj tortu u jagodini pa bih vas zamolila kada ima takmicenje u nisu da me obavestite 2 do 3 dana ranije kako bih mogla da napravim tortu posto je torta namenjena deci bez roditeljskog starenja srdacan pozdrav od vase zorice unapred hvala .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *