March 2 2011

Zeleni autić

Evo još jedne jednostavne torte, mada je malo komplikovanija od zvezde iz prethodnog posta. Objasniću vam kako da napravite tortu u obliku auta kao što je ovaj na slici.

Photobucket

(klik na sliku da je uvećate)

 

Potrebno je:

šlag (količina zavisi od veličine torte)

žuta, zelena, narandžasta, pink, ljubičasta i crna prehrambena boja

fondan

špric za ukrašavanje trti sa zvezdastim nastavkom

Dekoracija:

Kao i u prošlom postu, možete da radite na dva načina. Ili napravite plazma tortu i od nje oblikujete auto ili napravite neku tortu kja ima više kora i filova ali vodite računa da torta mora da bude čvrsta. Presecite kore tak da dobijete dva dela, jedan veći i jedan manji (najlakše je da sečete tak da manji deo bude trećina kore). Nafilujete svaki deo posebno pa kada se be torte stegnu stavite manju na veću ali da ne bude na sredini već bliže jednom kraju (trebate da dobijete oblik automobila sa slike).

Obeležite na torti stakla, i nacrtajte cvetiće. Beli šlag namažite nožem tamo gde ste obeležili stakla automobila. Deo šlaga obojite žutm bojom pa špricem napravite tučkove. Ljubičastim, narandžastim i pink šlagom istiskujući “zvezdice” iz šprica napravite cvetiće. Istim postupkom, zelenim šlagom, prekrijte ostatak torte. Malo šlaga obojite crnom bojom i napravite točkove.

Od fondana isecite dve trake koje će biti malo duže nego što je auto širok i jednu zalepite sa prednje, a drugu sa zadnje strane. To će biti branici.

Manju količinu fondana obojite u žuto, istanjite i isecite krugove, ne veće od prozora. Zalepite dva kruga sa prednje i po dva sa bočnih strana. Na njima crnim šlagom nacrtajte oči i usta da dobijete smajliće.

Vaš autić je gotov i deci će sigurno biti zanimljiv. 🙂

Podeli:
facebookgoogle_pluspinterest

Tags: , , ,

Posted 02/03/2011 by Ivanin svet slatkisa in category "Rodjendanske torte", "Uncategorized

2 COMMENTS :

  1. By Ivanin svet slatkisa (Post author) on

    Hvala. Nadam se da ce mu se dopasti autic. Pozdrav za Vas i Vaseg unuka 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *