February 22 2011

Zvezda

Dok sam razmišljala o čemu bih pisala u ovom postu na pamet mi je pala torta koju sam radila pre malo više od godinu dana, lepa i jednostavna za ukrašavanje, a najvažnije ne treba vam neki poseban alat. To je torta u obliku zvezde. Pokušajte, lako je.

Photobucket

(kliknite na sliku da je uvećate)

Možete da napravite Plazma tortu i od te mase oblikujete zvezdu. Ako pravite neku tortu koja ima korice, najlakše je da prvo napravite šablon od kartona i po njemu isečete kore u obliku zvezde, a onda nafilujete tortu.

Za dekorisanje je potrebno:

šlag (količina zavisi od veličine torte)

žuta, plava, crna i crvena prehrambena boja

špric za ukrašavanje sa zvezdastim nastavkom

nekoliko kesa za zamrzivač

Postupak dekoracije:

Šlag umutite čvrsto. Odvojite manju količinu šlaga koju ćete obojiti crnom, crvenom i plavom bojom, a deo ostaje beo. Ostatak šlaga obojite u žuto. Čačkalicom obeležite na torti oči i usta.  Oko torte razmažite plavi šlag, on će predstavljati nebo. Žuti šlag stavite u špric. Ukrasite tortu špricem. Ostavite neprekrivene samo oči i usta. Crni šlag stavite u kesu za zamrzivač i u jednom ćošku probušite rupicu. Tim šlagom iscrtajte oči i usta. Belim šlagom doradite oči, a crvenim jezik. Na kraju malo žutog šlaga stavite u kesu za zamrzivač i nacrtajte zvezdice na plavom šlagu oko torte.

Torta je gotova. Vidite da nije teško? 🙂


Podeli:
facebookgoogle_pluspinterest

Tags: , , ,

Posted 22/02/2011 by Ivanin svet slatkisa in category "Rodjendanske torte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *