February 9 2011

Pokloni

Juče je mojoj mami bio roodjendan. Sestra i ja smo htele da je iznenadimo pa smo spremile ručak i naravno, tortu. A torta je izgledala ovako…

Photobucket

(Klik na sliku da bi je uvećali)

Videla sam da u kuhinji imamo tri kesice pudinga sa ukuson pomorandžine kore pa sam rešila da napravim voćnu tortu o kojoj sam pisala u prvom postu – Torta sa malinama, ali sam umesto malina koristila pomorandže i umesto soka od malina, sk od pomorandže. Ovog puta voće nisam kuvala sa pudingom već sam samo iseckala pomorandže kada je puding bio gotov, promešala i time prelila koru.

Napravila sam sedam malih torti, dve cetvrtaste (različitih veličina), tri okrugle i dve srcaste. Sve sam ih prekrila belim fondanom i srebrnom bojom sam isrtala razlišite šare. Pošto nije bilo mnogo vremena, morala sam da uposlim i sestru. Ona inace ne voli da ukrašava torte ali je crtala zvezdice  i tačkice na tortama, ja sam stavljala trake i mašne od fondana, a ona ih bojila i moram da priznam da se odlično snašla. Prethodng dana sam napravila jednu veću kutiju od fondana i planirale smo da u nju ubacimo poklon koji smo prethodno upakovale. Medjutim, kutija se malo iskrivila dok se sušila (sušila se u ormaru gde stoje knjige jer sam morala da je sakrijem da je mama ne vidi) pa poklopac nije stajao kao što sam želela, a poklon nije mogao da se upakuje tako da stane u kutiju i da je lepo zatvorimo. Onda mi je palo na pamet da raspakujem poklon i da ga tako stavim u kutiju. Mami smo kupile belu ešarpu, a i torta je bila bela sa srebrnim detaljima pa se odlično uklopila u celu toru. Kutiju od fondana sam ostavila malo otvorenu, unutra ubacila ešarpu i ostavila jedan kraj da viri, kao da je taj poklon već otvoren. Isekla sam pravougaonik od fondana, napisala “Srećan rodjendan!” i to zalepila ispred torti. Na kraju sam okolo razbacala jestive srebrne perlice.

Zamračile smo sobu i čekale da se mama vrati sa posla. Upalile smo vatromet za torte pre nego što je ušla u stan i baš se iznenadila kada je videla tortu na stolu. Svidela joj se trta, kao i ceo ručak. Iskreno, malo sam se plašila kakav će ukus imati torta ali je bila jako ukusna tako da vam preporučujem da je obavezno probate.

Podeli:
facebookgoogle_pluspinterest

Tags: , , , ,

Posted 09/02/2011 by Ivanin svet slatkisa in category "Rodjendanske torte", "Uncategorized

4 COMMENTS :

  1. By Ivanin svet slatkisa (Post author) on

    Pridržavajte se recepta, koristite kvalitetne sastojke, posebno kada koristie čokoladu ili keks. Nikada ne koristite zamene ze orahe ili lešnike. I ne možete da omašite. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *