March 28 2010

Tortijada u Jagodini

Pre dva dana, tačnije 27. marta, održana je  četvrta tortijada u Jagodini (izložba torti humanitarnog karaktera). Ja sam drugi put učestvovala i sigurno ću učestvovati i sledeće godine. Oduševilo me je to što su organizatori na sve mislili i što su bili tačni u minut ali je humanost izgleda malo “zakazala” ove godine i iskreno se nadam da to nije zato što nije bilo takmičenja i gomile nagrada. Da budem jasnija, ove godine je bilo sigurno duplo manje torti nego prošle godine.

Ja sam nosila čokoladnu tortu (recept ću objaviti nekom drugom prilikom, sada je reč o tortijadi), a imala sam hiljadu ideja kako bih je ukrasila ali sam imala malo vremena pa sam na kraju napravila tri pečurke, nešto što bi trebala da bude gusenica ili neka slična buba, cveće, leptiriće, potočić… I kao što vidite nije ispalo loše.

tortijada,Jagodina,torta,pecurke,bube,potok,livada

I da, pošto sam ja očigledno veliki baksuz, neko je zakačio tortu kartonom na kome je pisao redni broj i uspeo da umrlja desni ćošak pa je potok ostao bez trave koja je bila pored njega, a ja sam se mnogo iznervirala.

Sve u svemu, lepo smo se proveli, još je lepši osećaj da ste nekome pomogli i ovim putem apelujem na sve da se priključe ovakvim akcijama. Nije bitno da li se dele nagrade ili ne, da li će slike torti biti negde objavljene, da li umete da ukrasite tortu ili ćete je samo namazati šlagom… Nekada je dovoljno da znate da ste nekome izmamili osmeh, jer neka deca samo zahvaljujuci ovakvim akcijama imaju priliku da pojedu tortu. To je najmanje što možemo da učinimo za njih…

Podeli:
facebookgoogle_pluspinterest

Tags: , , , , , , , , ,

Posted 28/03/2010 by Ivanin svet slatkisa in category "izložbe torti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *